Scheltema TV

Aangrijpende lancering ‘Weduwen, hoe werkt dat’ op Scheltema tv

Vier weduwen interviewde ik bij de presentatie van het boek bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Eugénie die zo mooi spreekt over wat hielp toen niets hielp. Philippine die voorleest hoe ze haar jonge zoontje vertelde over het ski-ongeluk van zijn vader. Claire die vertelt over de bron van herinneringen waar zij en haar kinderen uit putten. Evelyne die niet gelooft dat er na de dood nog iets is maar toch maar man een brief schreef over de verbouwing van de keuken. We krijgen allemaal hartverwarmende reacties van mensen die niet dachten dat ze het hele uur uit zouden kijken.

Dit is de eerste keer in haar leven dat ze echt op zichzelf is, en ze vindt het fantastisch. Ze geniet zó van haar vrijheid, van leven op haar eigen postzegel.‘ – Marrianne     Bestel hier
 • Ze hoeft haar neus maar buiten de deur te steken en ze ziet vaders met hun kinderen voetballen. Daar is de confrontatie weer met wat voor haar zoon niet is weggelegd.

  (Philippine)
 • Ook na tien jaar is het fijn als mensen laten weten dat ze aan je denken op de overlijdensdag die als een onherroepelijk keerpunt in je geheugen staat gegrift.

  (Pauline)
 • Dit is de eerste keer in haar leven dat ze echt op zichzelf is, en ze vindt het fantastisch. Ze geniet zó van haar vrijheid, van leven op haar eigen postzegel.

  (Marianne)
 • Ze heeft zichzelf aangeleerd om het thuis in haar eentje leuk te vinden en zich te verheugen op een avond alleen. Dat dit haar goed lukt had ze nooit gedacht.

  (Marijke)
 • Hij dacht dat ze snel weer iemand zou vinden, maar het is in de negen jaar dat ze nu alleen woont nog niet gebeurd. In het begin was ze natuurlijk niet alleen. Ze woonde samen met het verdriet.

  (Marieke)
 • Zelden in het leven is ze zo getest, maar blijkbaar had ze de kracht om de ene dag haar moeder te begraven en de volgende door te gaan met het ziekteproces van haar man.

  (Claire)

© 2017 Lisette Schuitemaker. All Rights Reserved.

EnglishGermanItaly