Je hoeft niet alles te geloven wat je denkt

Ruim negatieve gedachten op met De 5 kindconclusies

We zoeken allemaal naar geluk. Het ligt dichterbij dan we denken. Alles wat we zoeken en willen, dragen we namelijk al bij ons. Maar soms zitten we vast in belemmerende (gedachten)patronen die zorgen voor stress, verdriet en een ongelukkig gevoel.

Met het boek De 5 kindconclusies ontdek je waar jouw belemmerende patronen vandaan komen. Vaak heb je ze ontwikkeld toen je nog een kind was. Ik laat je zien hoe je nu als volwassene die patronen doorbreekt en negatieve gedachten opruimt. Zodat je vaker vrolijk en opgeruimd door het leven gaat.

Bestel hier Doe hier de test

Herziene versie!

Cover_Voor_eboek.indd

Wat zijn kindconclusies?

Van jongs af aan trekken we conclusies over onszelf, de wereld en onze plek daarin. Zogenaamde kindconclusies. Een kindconclusie is zo getrokken – en dat heeft grote gevolgen in het latere leven. Want ook ver na onze kindertijd blijven de kindconclusies ons gedachten influisteren over wie we zijn en hoe we ons moeten gedragen om geliefd en succesvol te zijn. We zijn geneigd die gedachten te geloven, alleen al omdat we eraan gewend zijn geraakt. Want wat je als kind dacht, is niet per se waar.

Komen één of meer van de volgende situaties jou bekend voor?

–   Het lukt je maar niet om dat ene project af te ronden. Hoe langer het duurt, hoe onzekerder je wordt.

–   Steeds weer beland je in dezelfde discussie met je partner: hij/zij begrijpt er ook niets van!

–   Je hebt vaak het gevoel dat je (altijd) alles alleen moet doen. Graag zou je hulp krijgen, maar je durft het niet te vragen.

–   Regelmatig houd je je in, zeker in gezelschap. Je zou jezelf wat meer willen laten gaan, maar je bent bang wat mensen vinden.

–   Het lijkt wel of je altijd op je hoede moet zijn. Je houdt alles goed in de gaten, want je wilt niet verrast worden.

Dit zijn typisch taferelen die voortkomen uit kindconclusies. Kenmerkend is dat het gaat om steeds dezelfde, terugkerende problemen. Dit wijst op een onderliggend patroon. Zodra je weet welke patronen ten grondslag liggen aan jouw reacties en gedrag, dan kun je nieuwe wegen bewandelen.

“Ook ik had last van mijn kindconclusies”

Lange tijd was ik een speelbal van mijn emoties. Ik had steeds (dezelfde) ruzie met mijn vriendjes, vroeg me altijd af ik wel ”goed genoeg” was en leed regelmatig onder depressies. Wat had ik graag zo’n soort boek gehad! Een boek dat uitlegt hoe we als mens in elkaar zitten, waarom we reageren zoals we reageren en hoe je iets kunt doen aan wat je niet gelukkig maakt.

Daarom deel ik nu mijn ervaringen en vertel ik hoe ik mezelf heb bevrijd van mijn kindconclusies. In het boek lees je ook verhalen van mijn cliënten die ik hielp in mijn coachingpraktijk. De theorie van De 5 kindconclusies bleek hen elke keer weer het inzicht te verschaffen dat zij nodig hadden.

Ruim negatieve gedachten op

De Grote Schoonmaak vindt plaats als je je eigen patronen leert kennen. Want dan weet je welke beperkingen voortvloeien uit jouw kindconclusies en dan kun je jezelf losmaken van datgene wat je tegenhoudt om zelfverzekerd, succesvol en gelukkig te zijn.

Bestel hier Doe hier de test

 • “Ik las gisteren je boek; in één trek door. Het resultaat: 2 vuilisbakken volgehuilde zakdoekjes. Ik ben nu een aantal jaren bezig met te onderzoeken wat er in godsnaam met me aan de hand is. Ik ging naar de homeopathie, las boeken van Deepak Chopra, van Byron Katie, Brene Brown, “De ontembare vrouw” van C.P.Estes; ik volgde mindfulness etc. Allemaal stappen in de goede richting. Jouw boek is voor mij echter nog sterker: het geeft aan waar al die “gekke” gedachten vandaan komen. Nu weet ik het: EINDELIJK! Ik denk wat ik denk omdat ik ooit kindconclusie 3 maakte. Het is een hele opluchting dat te weten! DANKJEWEL, Lisette!”

  Lena, 2012
 • “Ik heb veel zelfhulpboeken gelezen, maar dit boek vind ik echt heel bijzonder! Wat mij zo aanspreekt, is de toonzetting. De mildheid en wijsheid die uit het boek spreken. Ik vind de voorbeelden ook treffend geschreven. Het is zo invoelbaar allemaal. Ik vind het ook goed dat er steeds op gewezen wordt dat de ouders geen blaam treft. Dat zie ik zelf als een belangrijk uitgangspunt.”

  Eugenie, 2012
 • “Ik vind je inzichten een mooie aanvulling op de dingen die ik eerder heb ontdekt. Je kan hiermee sneller tot de kern komen en dat inzicht kan heel verhelderend werken en het proces versnellen.”

  Eduard, 2012
 • “Lieve Lisette, wat heb je een fantastisch boek geschreven! Dank je wel! Sinds een vriendin het met gaf, zit ik (in schaarse vrije momenten) geboeid te lezen. Ben nu halverwege en herken zóveel. Moet af en toe ook erg lachen. Wat een verademing: een ’selfhelp book’ dat gewoon goed geschreven is.”

  Nancy, 2013
 • “Ik wil je bedanken voor het schrijven van het heldere boek ‘De 5 kindconclusies’. De manier waarop je de conclusies uitlegt is zeer duidelijk en herkenbaar. Ook schuw je het vertellen van je eigen ervaringen niet. Dat vind ik zeer moedig!”

  Amanda, 2013
 • “Beste Lisette, onze oudste zoon is toe aan een volgende stap in zijn persoonlijke groei.Je mag weten dat jouw eerste boek daarbij een schat van informatie en vooral inzichten geeft. Deze zijn zeer welkom, ook voor ons als ouders in onze rol daarin. Dank.”

  Peter, maart 2014
 • “Wat geweldig van je nieuwe boek, Allicht. Spannend en stoer! Ik zag ook dat de oudstedochterdag érg bijzonder was. Hier gaat het goed. Jouw inzichten komen nog steeds regelmatig van pas. Niet alleen bij mezelf, maar ook in de opvoeding van mijn dochter. Ik ben er bewust mee bezig en ben je nog steeds heel dankbaar :,-))).”

  Anna, april 2014

© 2017 Lisette Schuitemaker. All Rights Reserved.

EnglishGermanItaly