Wat als alles al helemaal goed is? Allicht!

Trek de gordijnen open en word je bewust van het licht dat je al bent

Stel dat iemand je vraagt wat voor soort leven je wilt. Dan zeg je vast niet: “Ik wil een zwaar en moeilijk bestaan waarin ik me alleen en eenzaam voel, terwijl ik naar de buitenwereld de schijn ophoud dat ik succesvol en gelukkig ben omdat anderen niet mogen weten dat ik muurvast zit.”

Waarschijnlijk zeg je iets als: “Ik wil graag een licht en makkelijk bestaan. Waarin ik omringd ben door mensen met wie ik lief en leed kan delen. Zoals zij dat ook met mij kunnen. Ondertussen voel ik mij blij in het ontwikkelen van wat ik kan en wie ik ben.”

Bestel hier

Allicht
Zelf leef ik nu lichter dan ooit. In mijn tweede boek Allicht laat ik zien hoe ook jij dat kan bereiken.      Bestel hier

Een lichter leven binnen handbereik

De grote wijsheidstradities zeggen het allemaal: we zijn manifestaties van het licht. Van het ene licht dat altijd straalt. Je zou dit ”al licht” kunnen noemen. Oftwel: allicht, het woord dat ’natuurlijk’ of ’vanzelfsprekend’ betekent. Het woord allicht is een beetje in onbruik geraakt maar als je het uitspreekt, voel je meteen wat het betekent. Allicht! Ik ben al licht! Wat een ontdekking.

Oplichten kan elk moment

In het boek Allicht bespreek ik het spirituele principe van licht leven. Je leest verhalen van een mensen die hun leven veranderden van zwaarte naar lichtheid. Bovendien krijg je 9 simpele oefeningen die jou direct helpen ”lichtvoetiger, lichtvaardiger en lichtzinniger” te zijn.

– Ontdek wat het betekent om echt ’in het nu’ te zijn.
– Leer hoe je jezelf (en anderen) oordeelloos kunt waarnemen.
– Leef jouw leven op koers naar jouw bestemming.

 • mede-oprichter en hoofdredacteur the Intelligent Optimist: “In een turbulente wereld liggen onzekerheid en onveiligheid in vele levens op de loer. Met wijze inzichten, indringende vragen en inspirerende kijkjes door de taal laat Lisette Schuitemaker in Allicht zien dat houvast voor iedereen voor het grijpen ligt. Gebruik dit boek voor je eigen recept voor een leuker – én lichter – leven!”

  Jurriaan Kamp
 • “Lisette Schuitemaker weet met haar rake en speelse schrijfstijl haarfijn de essentie van ‘Licht Leven’ bloot te leggen. Wijs en nabij, niets menselijks ontziend reikt ze praktische handvatten aan.”

  Marinet Ritz, oprichter Opleiding Integrale Coaching
 • “Dit boek herinnert ons op een simpele manier aan wie we zijn. Dat besef kan ons helpen op elk moment ons hoogste potentieel te leven.”

  Peter Merry, auteur Evolutionair Leiderschap
 • “Gisteren in de zon me gelaafd aan je boek. Ik vind het waanzinnig goed! Toen ik psychologie studeerde was een van de uitgangspunten: iedere angst is doodsangst. Ik vond dat toen nogal wat. Later ging ik dat begrijpen. Wat zou het mooi zijn geweest als ik toen, tijdens mijn studie, jouw boek had kunnen lezen. Het voelt als een zuivere dot zuurstof. Letterlijk inspirerend.”

  Els Kikke, transpersoonlijk psycholoog en auteur
 • “Ik ken Lisette al vele jaren en bewonder haar immer nieuwsgierige levenshouding. Het is net alsof zij steeds jonger wordt, steeds meer open gaat staan om het leven – dat zo licht is – volledig te omarmen en toe te laten. Gelukkig weet zij hier ook nog woorden aan te geven, wat een kunst op zichzelf is. Lisette versmelt in dit boek de werelden van verlichting en verduistering tot een begrijpelijk en voelbaar geheel.”

  Tijn Touber, auteur Verlicht Leven en initiatiefnemer Stadsverlichting

© 2017 Lisette Schuitemaker. All Rights Reserved.

EnglishGermanItaly